top of page
DUO III.jpg

DUO is a collaborative project between composers and musicians experimenting with the duo format. Violinist Anna Jalving leads the project and for each edition she sets up a new duo constellation as a base for the experiments.

*text in english coming soon

’en duft af’ værk af Alexandra Hallén til DUO III

Som musiker bruger du meget tid og fokus på at lære at mestre et instrument. Men ville du være i stand til at se det omvendt? At det virkelig er instrumentet, der er mesteren og musikeren, der er, og altid vil forblive, en lærling. At arbejde kontinuerligt mod et mål og gøre sit yderste, er ikke noget, som kun musikere praktiserer. Tværtimod er det en bevægelse, der gennemsyrer hele vores samfund i dag. I værket “En duft af” forsøger Alexandra Hallén at indkapsle disse følelser og tanker.

DUO er et projekt for ny kunstmusik, skabt og ledet af AUT - Aarhus Unge Tonekunstnere - bestyrelsesmedlem Anna Jalving. Intentionen med projektet er at undersøge duo-formatet, fra 'musikernes synsvinkel'. Tidligere er DUO I (2018) og DUO II (2019) blevet realiseret med stor succes.

’En duft af ’ er skrevet af Alexandra Hallén med udgangspunkt i Anna og DUO projektets filosofi. Værket undersøger relationen mellem bevægelse og lyd og kredser om performernes kropslige relation til instrumenterne. Musikken består derfor ikke kun af lyd og / eller toner, men af bevægelser og (social) interaktion i sin fulde betydning. Værket spiller på kontrasterne mellem lys og mørke, det, der umiddelbart kan opfattes og den underbevidste opfattelsesevne. Vores sanser strukturerer opfattelsen og skaber unikke personlige møder mellem publikum og performer.

KONCERTER:
 

11.09 2020 17:00 PM // Teater refleksion, Aarhus - SPOR Festival
12.09 2020 20:00 PM // Teater refleksion, Aarhus - SPOR Festival
13.09 2020 22:00 PM // Teater refleksion, Aarhus - SPOR Festival

CAST:

Alexandra Hallén er en muliti-facetteret kunstner, komponist og udøver, der nyder at udforske grænserne for både sig selv og med sit publikum. Hendes arbejde er innovativt og originalt, ofte med et politisk tvist, der sætter spørgsmålstegn ved sociale strukturer, og hvordan det kan føles som menneske at deltage i dagens samfund. Som cellist er Alexandra Hallén lige så lidenskabelig som hun er dristig og er kendt for sit arbejde med detaljer og lidenskabelig energi. Hendes vilje til altid at skubbe grænserne ud for cellospil, så at udforske nye udvidede teknikker har resulteret i tæt samarbejde med mange komponister.

Anna Jalving (f. 1991) er en dansk violinist og performer. Som solist bevæger Anna sig på grænserne mellem klassisk og moderne musik og har ambitioner både som violinist og som kreativ kunstner og iværksætter. Udover arbejdet som solist, er Anna medlem af Ensemble PEGASUS og kunstnerisk leder og musiker i projektet DUO. Hun er et aktivt bestyrelsesmedlem i AUT - Aarhus Unge Tonekunstnere hvor hun organiserer koncerter og kulturelle events.

Credits

Komposition, koncept & installationer: Alexandra Hallén

Performere. Anna Jalving & Alexandra Hallén

Projektleder: Anna Jalving

DUO III - en duft af er produceret af

AUT - Aarhus Unge Tonekunstnere i samarbejde med SPOR Festival

 

DUO III - en duft af er gavmildt støttet af
Promovec , William Demant Fonden, Augustinus Fonden,

Knud Højgaards Fond og DMF - Dansk Musiker Forbund

bottom of page